Alkuasetukset

Palvelimen alkuasetuksilla tarkoitetaan sen nimen ja ip-asetuksien määrittämistä. Myös muita asetuksia voidaan tehdä tässä vaiheessa, kuten esim. Palomuuriasetuksien konfigurointi ja etäyhteyden sallinta.aloitus kuvaPerusasetuksissa oleva palvelin käyttöjärjestelmän asetamisen jälkeen. nimen muutosVaihdetaan palvelimen nimi tietokoneen ominaisuuksien avulla. Nimi järkeväksi, jolla voidaan kuvata palvelimen käyttötarkoitusta ja paikkaa. Kuvan tapauksessa koneen nimeksi tulee R2. Anna koneen olla työryhmässä. Koneen nimen muutos vaatii resetoinnin.
Palvelimessa on 10, 30, 60, 90,180 päivän aktivointi aika. Tämän jälkeen palvelin alkaa valittamaan aktivoinnista ja se sammutetaan automaattisesti.
Komento kehotteessa voit laittaa slmgr.vbs/rearm käskyllä aktivointiajan alkamaan alusta (resetointi suoritettava käskyn jälkeen). Tätä kikkailua, voidaan tehdä samalle käyttöjärjestelmälle 6 kertaa. Tämän jälkeen on edessä käyttöjärjestelmän uudelleen asennus. Palvelimen aktivointi pitää suorittaa jos se jää pysyvään käyttöön. Harjoitustöissä aktivointia ei suoriteta.verkkokortin muutosPalvelimen verkkokortin asetukset muuttaminen. Palvelin tarvitsee kiinteän ip-osoiteen, joten sille on määriteltävä ip-osoite, aliverkonpeite, oletuskäytävä ja DNS ip-osoiteet.
IP address = IP osoite
Subnet mask = aliverkonpeite
Default gateway = oletuskäytävä
ip merkintä 10.17.141.30/24 tarkoittaa, että koneen ip ja aliverkon peite on kuvan mukainen. 10.17.141 on palvelimen verkko-osoite ja 30 on palvelin osoite. /24 on aliverkonpeiteen bittien määrä. Tässä tapauskessa 24-bittinen aliverkonpeite tarkoittaa C-luokan verkkoa -> eli 254 eri ip-osoitetta
Preferred DNS server = ensisijainen DNS serveri
Alternate DNS server = toissijainen DNS serveri

Tarkista ip-asetukset komento kehotteessa ipconfig käskyllä. Palvelimen ip-osoitteet pitäisi olla samat kuin asettamasi.
ipconfig /all => näyttää verkkokortin (kaikkien koneessa olevien) asetukset
ipconfig /release => vapauttaa verkkokortin asetukset, ”nollaus”
ipconfig /renew => hakee uudet verkkokortin asetukset, vaatii yllä olevassa kuvassa, että haetaan ip-osoitteet automaattisesti (Obtain an IP address automatiucally)koneen nimi ja verkko muutettuKuvassa muutetut asetukset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *